До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який колір волосся спробувати у 2022-му: думка професіоналів

У 2021-му стався бум на теплі й незвичайні відтінки волосся, від вершкового блонду Біллі Айліш до імбирно-рудого Джиджі Гадід. Яких відтінків волосся сподіватися наступного року? Чи повернуться експерименти із зеленим? Чи прийде мода на пергідрольний блонд? Чи може 2022-й запрошує перейти на темну сторону? Прогнозують експерти.

Потепління

"Байдуже, білявка ви, чорнявка чи руда, додайте теплого відтінку до свого звичного кольору, — каже стилістка зачісок Метт Резз. — Попросіть колориста додати пасом у відтінку між найсвітлішим і вашим основним кольором. Це надасть теплого й глибокого, багатовимірного ефекту".

Реклама
Більше зухвалості

"Пісковий блонд, як у Шерон Тейт, буде популярний нарівні з яскравим кораловим, — каже Денієл Мун. — Він чудово поєднується зі шкірою будь-якого відтінку. Це схоже на ту саму золоту годину після світанку або перед заходом сонця, коли фотографи ловлять в об’єктив найгарніше світло, — тільки у волоссі. Має природний і простий вигляд, — каже колорист з Лос-Анджелеса Денієл Мун. — Надихайтеся прикладом сестер-близнят Сімі та Гейз".

Гра на підвищення

"В останні два роки ми були невибагливі — багато в чому тому, що були позбавлені доступу до якісного фарбування через карантин. Зате тепер фарбування ускладнюється: у білявок це поєднання світлої основи з відблисками, як у Періс Гілтон, у чорнявок — насичені, безкомпромісні відтінки, як у Меган Фокс", — каже стилістка зачісок Нікі Лі.

Ближче до природи

"Мій прогноз на 2022-й — це природні базові кольори, багатовимірні, складні, з яскравими відблисками. Шоколадно-коричневий, карамельний блонд, золотисто-каштановий".

Кастомізація — ключ до всього

"У міру настання 2022-го ми побачимо поступову відмову від балаяжу й надміру вибілених пасом — таке фарбування травматичне для волосся. Натомість усе буде зосереджено на підтримці здоров’я волосся, коли колорист вибирає м’які переходи, розбавляючи природний колір волосся відтінками, що личать до тону шкіри конкретної людини. Новий кастомізований відтінок можна підтримувати за допомогою лінійки продуктів Color by Canalé, включно з блисками Signature Glosses", — говорить стиліст зачісок Майкл Каналі.

Балаяж

"Відтінки волосся повертаються до природних, як на подіумах у Chanel, Dior і Celine, — і створюють контраст зухвалому крою й кольору, — розповідає стилістка зачісок Луїза Гелвін. — Свіжі, чисті відтінки блонду грають по-новому завдяки медовим, карамельними, лимонним відтінкам. Як у героїні Алісії Сільверстоун у комедії „Безголові" 1995 року".

Алісія Сільверстоун (праворуч) у фільмі "Безголові" 1995

"Класика 70-х, поціловані сонцем пасма — це зачіска з дитинства, коли пасма вигоряли після літа. У міру того, як вигорілі пасма відростають узимку, відблиски світла спускаються дедалі нижче взавдовжки. Щоб зберегти ілюзію, можна додати пасом ближче до коренів", — додає Луїза.

Най буде колір

"Люди вибирають яскравіші теплі відтінки. Кольорові відблиски створюють об’єм і гру світла, на відміну від однорідного щільного фарбування, — каже колористка Александра Браунселл. — У 2022 році будуть модні неонові й кислотні пасма. Наші стилісти створюють напівпрозору основу під ними, щоб яскраві пасма просвічували під час руху волосся".

За матеріалами vogue.com
Текст: Tina Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.