До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому тепер саме час відмовитися від гель-лаку та перейти на nude nails

Саме час відмовитися від гель-лаку та інших покриттів. Це полегшить гігієну (неоціненно в розпал епідемії) і дасть відпочити нігтям.

Akris

"На нігтях, покритих лаком, акриловим або гелевим покриттям, завжди є мікротріщини, — каже лікарка-дерматокосметолог Тійна Орасмяе-Медер, авторка бестселера "Б’юті-міфи", експертка з розроблення косметичних засобів, у своєму пабліку у Facebook. — У них вірус може зберігатися тривалий час, і миттям рук ви його не позбудетеся. Тому якщо хочете зробити щось корисне для профілактики зараження — зніміть будь-яке покриття з нігтів і забудьте про цю радість, поки пандемію не буде подолано. Натуральні нігті — це гарно і допоможе вам бути здоровими".

Реклама
Area
Додаткові плюси

"Нині чудова можливість дати нігтям відновитися, — каже Антоніна Кролевець, засновниця мережі салонів Bunny Nail Cafe. — Побути без покриття — корисно для здоров’я нігтів. Поки невідомо, скільки триватиме карантин, але два тижні — замало, щоб нігті повністю відновилися, а ось місяць-півтора — якраз чудово".

Антоніна пояснює, що нігтьова пластина відновлюється вже через 21 день, якщо наносити спеціальний засіб — наприклад, Kinetics Shark. Природним способом нігті ростуть 2-3 місяці до повного відновлення, але вже через півтора місяця вони стануть міцнішими — і покриття триматимуться довше. Особливо якщо перерв у гель-лаках не було останні кілька років.

Burberry

Головне, що потрібно пам’ятати, — каже Антоніна, — "переношений" гель-лак — гірше, ніж прозорі, чисті нігті "під нуль". З ними нічого поганого, крім антисептика, не станеться, але зволожувальні креми й лікувальні покриття можуть допомогти. У вимушеній перерві є плюс: коли закінчиться карантин, буде вдвічі приємніше фарбувати нігті, і вони будуть гарнішими, ніж раніше.

Як зняти гель-лак удома

Для клієнтів Bunny Nails Cafe підготували мінівідео про те, як зняти гель-лак удома самостійно. Насправді, нічого особливо складного. Головне, базовий набір інструментів. До нього входять рідина для зняття лаку, разові пилочки, баф, фольга й палички з апельсинового дерева, ватні спонжі. Все потрібне можна купити в супермаркеті — або замовити онлайн.

VFiles

Крок 1. Зробити верхній шар гель-лаку шорстким за допомогою пилочки.

Крок 2. Змочити ватний диск рідиною для зняття лаку, покласти на ніготь, щільно обгорнути шматочком фольги. Залишити на 5 хвилин.

Крок 3. Акуратно зчистити гель-лак паличкою, тримаючи її паралельно нігтю.

Крок 4. Акуратно відшліфувати нігтьову пластину за допомогою бафа.

@bunny.nailcafe
Пост-догляд

Важливо використовувати крем для рук після кожного миття, посуд мити в рукавичках, уникати гарячої води — вона знищує гідроліпідну мантію шкіри. Олія для кутикул поліпшить зовнішній вигляд нігтів і додатково зміцнить їх.

Margiela Couture

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.