До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як повторити б'юті-образи з улюблених фільмів

Візажисти і стилісти осінніх показів надихаються кінообразами минулого, і їх інтерпретація доводить, що всі вони можуть бути застосовані в житті.​

"Веселий привид"
Кадр з фільму Девіда Ліна "Веселий привид" (Blithe Spirit), 1945

Працюючи над колекцією, модельєр Анна Суї надихалася фільмом 40-х "Веселий привид": за сюжетом письменник бере участь у спіритичному сеансі – і випадково викликає до життя чварний дух своєї першої дружини. Візажист Пет Макграт і стиліст по зачісках Гаррі, що відповідали за образи на показі Anna Sui, передали грайливий настрій фільму за допомогою декількох простих і ефектних прийомів: перша вибрала глибокий синій відтінок для макіяжу очей, другий уклав волосся моделей розпатланими валиками над чолом. В результаті алюзія легко читалася, але мала сучасний і гострий вигляд.

Реклама

<b>Веселое привидение</b>

Anna Sui
"Твін Пікс"
Кадр з серіалу Девіда Лінча "Твін Пікс" (Twin Peaks), 1990

Головне натхнення осінньо-зимового показу MSGM – культовий містичний серіал 90-х Twin Peaks. Це читалося не тільки у принтах на одязі, але і в макіяжі посланців шоу. Візажист Міранда Джойс буквально цитувала образ Одрі Горн: яскраво нафарбовані верхні і нижні вії, порцелянова шкіра і червоний рот: тривожно, похмуро – все за законами жанру.

<b>Твин пикс</b>

MSGM

"Прощавай, моя наложнице"
Кадр з фільму Чень Кайге "Прощай, моя наложниця" (Farewell My Concubine), 1993

Єдиний китайський фільм в історії, удостоєний "Золотої пальмової гілки" у Каннах, став головним референсом до показу Marchesa. Художниці з макіяжу Гуччі Вестман вдалося повторити ефект прозорої фарфорової шкіри, як у героїнь фільму і коштовних ваз епохи Мін. Досягнути такого ефекту поза подіумом можна, якщо використовувати хайлайтер. Ефект багаторазово посилюється, якщо Достичь такого эффекта вне подиума можно, если использовать хайлайтер. Эффект многократно усиливается, якщо зачепити ним, крім повік і вилиць, ключиці та плечі.

<b>Прощай, моя наложница</b>

Marchesa
"Місто жінок"

Міучча Прада позначила феллінівське "Місто жінок" як відправну точку, з якої почалася робота над колекцією. Візажист показу Пет Макграт розкрила тему фемінізму, якою пронизаний фільм, через повні сили та свіжості образи. Ніяких акцентованих вилиць, губ або надмірно густих брів, замість цього – свіжа чиста шкіра та ясні очі. Втім, кілька моделей Prada вийшли на подіум з яскраво-червоними губами, як на постері до фільму (та принтах на одязі).

Постер до фільму "Місто жінок"
Prada

<b>Город женщин</b>

Читайте також:

Як повторити макіяж Кім Кардашян за 5 хвилин

Поспішають на допомогу: 8 літніх масок для обличчя

5 образів з кінофільму "Атомна блондинка"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.