До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе має бути прекрасно: інтимна пластика

Чому жінки роблять інтимну пластику і якою вона буває. Альоні Пономаренко розповів пластичний хірург Павло Денищук.

"Цікаво, хто визначає стандарт краси статевих органів? З красивими обличчями ще з античних часів усе зрозуміло. А тут, звідки з’являються ці тренди?" – редакція жвавішає, коли дізнається, що я збираюсь готувати матеріал про інтимну хірургію. Маю побоювання, що у певний момент інтерв’ю непрофесійно зірвусь на смішки. На щастя, говорити про еталони і зразки у сфері хірургії Павло Денищук відмовляється: "Тут немає моди на певний тип втручання, немає сезонного інтересу до проблем, немає шаблонів. У кожного пацієнта – власна історія". Денищук практикує вже майже двадцять років. І працює з пацієнтами, які вважають, що в людині усе має бути прекрасно. Геть усе.

Реклама

За статистикою, майже 20% звернень до пластичних хірургів це саме інтимні проблеми. В Україні основна частина пацієнтів пластичних хірургів – жінки. Перелік операцій аналогічний до закордонного. За винятком однієї, рідкісної, копіткої і складної – відновлення після жіночого обрізання. Цю варварську процедуру досі практикують більш ніж у тридцяти країнах світу – переважно африканських.

Резолюцію, яка її забороняє прийняли усього кілька років тому. На міжнародних симпозіумах почали з’являтися доповіді про те, як спеціалісти з інтимної пластики допомагають своїм пацієнткам, які пережили повне або часткове обрізання, відтворити статеві органи і отримати надію на нормальне сексуальне життя. На щастя, в Україні таких дівчат немає.

Утім, є інші: ті, котрі пережили зґвалтування. У багатьох випадках впоратися з тяжкою психологічною травмою допомагає відновлення дівочої пліви. Операція досить проста, може здійснюватися під місцевим наркозом і займає усього близько години. Лікар обережно зашиває залишки пліви тонкими хірургічними нитками, які з часом розсмоктуються самі. Жодного складного відновлювального періоду не буде, хіба незначний дискомфорт у перші декілька днів.

Для відновлення цноти є і радісний привід: майбутнє заміжжя. За звичаями деяких арабських країн, наречену перед весіллям оглядають лікарі, зокрема гінеколог. Якщо виявиться, що дівчина не зберегла цноти, весілля скасують, а для нареченого та його родини це ганьба. Гідність врятує одна година в клініці за місяць до огляду в лікаря. До цього моменту нитки встигають розсмоктатися і жоден лікар не зможе запідозрити, якою процедурою скористалась наречена напередодні. Українки, які збираються заміж за арабських чоловіків, – стабільна частина пацієнток Денищука.

Трапляється, що фізична цнота потрібна жінці, яка вже народжувала. Тоді протягом двох годин хірургу доводиться викроювати нові плівку з тканин промежини, зшиваючи її фрагменти між собою ниткою. Денищук пояснює, що людям хочеться різноманіття у відчуттях, є пацієнти, які повертаються за цією процедурою знов і знов. А одного разу в клініку за цнотою чоловік привів свою дружину: він їхав у відрядження і хотів гарантій.

Деякі пацієнтки, навпаки, приходять за хірургічною дефлорацією. Вона потрібна, якщо дівоча плівка занадто щільна і партнери через це не можуть зачати дитину, відчувають дискомфорт в сексі або фізично не здатні кохатися. Радіоскальпель вирішує проблему за 15 хвилин. Щоправда, такі випадки рідкісні.

Найбільш поширена операція в інтимній сфері – зменшення малих статевих губ(МСГ). Мені цікаво, на які критерії опираються лікар і пацієнтка, коли приймають рішення, чи потрібна пластика узагалі. Денищук каже, що малі статеві губи не повинні виходити за краї великих. Якщо вони виглядають більш ніж на 1-3 мм, це показання до операції. Також краї МСГ не повинні відрізнятися кольором від інших її частин і бути симетричними. Щоб було зрозуміло, про що йде мова, лікар показує фотографії "до" і "після". До – найбільш різноманітні варіації, які нагадують картинки гамбургерів, з яких стирчить листковий салат. Стає зрозуміло, що за такого дефекту – а він буває вродженим і набутим після пологів – жінка відчуває дискомфорт не тільки перед своїм сексуальним партнером, але й на пляжі чи в спортзалі.

Деякі пацієнтки так втомлюються від своєї фізичної непривабливості, що просять "прибрати усе". Денищук каже, що ще жодного разу не погодився повністю згладжувати рельєф МСГ: вони виконують важливу функцію – прикривають вхід у піхву і захищають його від інфекцій. Інколи лікар прибирає капюшон, який звисає над клітором і суттєво притупляє відчуття в сексі. Операцію можна провести як під місцевим, так і під загальним наркозом.

Зайві тканини хірург видаляє радіохвильовим ножем. Він працює точно, втрати крові мінімальні, а відновлювальний період короткий – усього 2-4 тижні. Краї МСГ акуратно зашивають, причому намагаються надати їм натурального фестончастого, злегка нерівного вигляду. У промежину накладають аплікацію, яку чомусь називають пов’язкою і відпускають пацієнтку в палату під нагляд гінекологів і хірурга. Щоправда, після операції більшість пацієнток мріють сісти за руль і втекти додому, але відпускають їх рідко. Коли дівчину виписують з лікарні, вона отримує чіткі інструкції, як доглядати за інтимною зоною: промивання, спринцування, візити до лікаря, антибіотики. Цілий план дій.

Найскладнішою вважають операцію, яку проводять за медичними показаннями: зменшення піхви. З віком, після складних і численних пологів вона розширюється. Це відбувається від мікророзривів, які, коли загоюються, формують жорстку тканину. В результаті діаметр піхви збільшується настільки, що секс більше не приносить задоволення обом партнерам. Але справа не тільки в цьому. Через зяючу піхву легко проникають бактерії; бувають випадки, коли задня її стінка сповзає донизу й виникає нетримання сечі. В особливо складних випадках пластична хірургія безсила. Таких пацієнток чекає операція і стаціонар не в клініці, а профільній лікарні.

Щоб визначити, чи не збільшений розмір піхви, використовують звичайний маркер: відстань між ним і анусом має складати як мінімум 2, 5 см. На це орієнтується хірург, коли висікає частину задньої стінки піхви, щоб звузити діаметр. Після операції близько місяця займатися сексом не можна. Підготовку до акту доведеться почати в амбулаторних умовах. Лікар обережно й поступово вводить в піхву палець, а через деякий час два, злегка розтягуючи вхід. Це потрібно, щоб перший після операції статевий акт не став травматичним.

Підготовка до операції завжди починається завчасно: загальний огляд, аналізи крові й сечі, огляд у гінеколога й терапевта. Це роблять для того, щоб уникнути прямих протипоказань: запалення, інфекцій, алергії, дисбактеріозу піхви, гострих станів. Операцію здійснюють після того, як пацієнтка їх вилікує. Є й інші протипоказання: критичні дні й лазерна епіляція, якщо її провели менш ніж за два тижні до цього. Статеві органи – зона активного кровообігу, тому операцію перенесуть.

Мене хвилює питання приватності: чи не стане відомо стороннім людям про те, що у жінки були якісь інтимні проблеми. Лікарі зберігають таємницю від усіх. Утім, Денищук наполягає: партнер обов’язково повинен знати. Звісно, це не стосується випадків на кшталт відновлення цноти у дівчини на порозі заміжжя або ін’єкції гіалуронової кислоти в точку G.

Остання маніпуляція заслуговує особливої згадки. Тільки серед моїх знайомих є троє, котрі зробили собі укол "прямо туди", щоб посилити чуттєвість. І всі троє задоволені. Для себе я так і не вирішила, що це – ефект плацебо чи стандартна процедура, після якої лік оргазмам іде на десятки. Прошу розтлумачити це Денищука. Він каже, що в медичній спільноті не дійшли єдиної думки щодо того, існує точка G чи ні. Реалії полягають у тому, що у багатьох жінок підвищена чутливість в зоні, яка злегка виглядає на передній внутрішній стінці піхви. Але ін’єкція може допомогти і тим, хто ніяких шалених відчуттів в цій зоні не має. Завдяки тому, що молекули гіалуроновї кислоти притягують воду, піхва ущільнюється. А отже під час проникнення член партнера буде більш щільно охоплений її стінками. Обом це приносить особливі емоції. Місце ін’єкції знеболюється. А сам ефект триває близько року.

Ще одна проста і досить нешкідлива маніпуляція на статевих органах – ліпофілінг. Лікар вводить у великі статеві губи, які з віком втрачають щільність і об’єм, власний жир пацієнтки або – у випадках, коли жирової тканини недостатньо – препарати на основі гіалуронової кислоти. Статеві губи стають щільними й пружними. Повноцінний антивіковий ефект.

Лікарям доводиться проводити і ліпосакцію: коли жир локалізується на лобку і починає негарно випирати під одягом, створюючи ефект camel toe.

.

Тоді – зазвичай під час ліпосакції живота – у зоні паху роблять невеликі проколи, через які спеціальними канюлями викачують залишок жирової тканини. До слова, абдомінопластика, тобто пластика живота, теж може покращити вигляд промежини, як би не дивно це звучало. Денищук пояснює, що тут працює ефект підтягнення, як з обличчям: шкіру натягають до лоба, а підтягується підборіддя. Приблизно те ж саме відбувається з лобком: він підтягується вгору після того, як прибрали клаптик шкіри з живота.

Усі новини краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

20 мобильных приложений для любви и секса

Со счастливым концом: зачем девушки смотрят фильмы для взрослых

Перекати-пол: чем трансгендер отличается от транссексуала

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.