До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Селфсекс: як почати ранок з оргазму

Про переваги solo games міркує Олександра Камінська.

Кожен ранок починається з оргазму. Ні, це не мій план на життя, хоча на вигляд досить непогано і набагато приємніше, ніж плани щодо завоювання всесвіту. Щонайменше це означає, що кожен день абсолютно точно почнеться з чогось приголомшливого. І якщо вже Робін Райт каже, що могла б мастурбувати на камеру, то хто я така, щоб сперечатися з дружиною містера Френсіса Андервуда? Вона — хороший приклад того, що кожна жінка сама вирішує, коли і де наступного разу отримає насолоду.

Реклама
Кіра Найтлі

Я трохи заздрю сучасним підліткам — у них є інтернет з пізнавальними ігровими онлайн-тренінгами на кшталт Happy Play Time — про те, як правильно робити собі добре. Адже вагіна не має рук, тож "сама себе щасливою вона не зробить". Коли я була підлітком, у мене були тільки журнали "Він", "Вона" і жовта преса, в якій секс висвітлювався на одному рівні з навалою метеликів-убивць і прибульців, які викрадають для самозадоволення коріння лопуха, такі цінні для нашого волосся (примітка: "сарказм)".

Але що тут говорити про окремо взятий пубертат, якщо 3-D модель клітора з його вісьмома тисячами нервових закінчень створили тільки у 2009. До цього навіть лікарі працювали буквально на дотик. Сара Бармак, журналістка, дослідниця жіночої сексуальності й авторка книжки Closer: Notes from the Orgasmic Frontier of Female Sexuality підтверджує, що навіть у країнах першого світу, попри всі технології, суспільство ніяк не визначиться: чи то жіноче тіло і його насолоди — це сакрально, чи то брудно, недосконало й руки, вибачте, геть. Пригадую, як одного разу вибухнув український Facebook, коли студентка інституту ім. Богомольця опублікувала допис про свою наукову роботу — як жіноча мастурбація впливає на задоволеність сексом. Невігластво "просунутих користувачів" у коментарях збентежувало: чоловіки єхидно цікавилися, у чому користь дослідження, жінки категорично заявляли, що пристойна жінка — ні-ні, а лікарю краще лікувати хвороби. Схоже, для частини українців сексу досі немає.

А тим часом, крім того, що мастурбація допомагає почуватися сексуальною, гарячою і бажаною (у тривалих стосунках це почуття може вщухати або забуватися в турботах), вона повертає пристрасть і готовність зайнятися сексом коли завгодно. Задоволена жінка надзвичайно сяє. Можливо, почасти тому, що в самозадоволенні немає ніяких інших обов’язків і потреби зробити добре чоловікові, дітям і чорт знає кому ще, а є тільки чистий егоцентризм, з якого народжується справжня насолода собою. Ну й реалізованими фантазіями про якогось Тімоті Шаламе або Майкла Фассбендера.

А якщо хочеться експериментів і фантазій одночасно — можна спробувати взаємну мастурбацію замість або до сексу (наприклад, якщо всі втомлені або давно не було настрою) або пограти в чуттєву гру від авторки книги з питань жіночої сексуальності "100% насолоди". Ти лежиш у гнізді з подушок, а партнер так ніжно і делікатно, як тільки може, торкається клітора. Практика триває 15 хвилин і завдання в ній — не оргазм, а чиста насолода собою і цілковитою відсутністю сподівань, насолоди у відповідь і навіть сексу.

Мастурбація розв’язує руки — тут дівчина сама вирішує, коли їй потрібен оргазм, з якою музикою або з якими партнерами в головній ролі, хоч з цілою футбольною командою обох статей у твоїх фантазіях. Ранок, який почався оргазмом, створює настрій щонайменше на кілька годин. Абсолютно неможливо почуватися безсилою або залежною, не досить привабливою або (о, боже) такою, що старіє, коли ось щойно цими руками або за допомогою нової іграшки і багатої уяви змусила свій світ сяяти всіма барвами веселки.

Секс народжується в тілі й зачіпає ще й мозок, і що більше дівчина знає про те, як зробити собі добре, то більше опікується питаннями власної насолоди, то приголомшливішим стає кожен новий сексуальний досвід — якщо вона розслаблена, задоволена собою і знає, як отримати бажане, то сюрпризи від партнера тільки додадуть оливок в її мартіні. А якщо раптом здається, що вже все пробувала, то за 150—200 доларів можна купити масаж йоні (вагіни) від спеціального коуча. Інтернет-гуру в питаннях сексу Зап випробувала такий на собі й у прямому сенсі кричала від щастя. Тим, кому лінь розшукувати експертів, створили прилади з безконтактним всмоктуванням клітора, які обіцяють множинні серійні оргазми.

Тож поки лікарі світу тільки вивчають будову вагіни, дівчата можуть насолоджуватися кожним дотиком, адже "печера насолоди" — не так постачальник, як джерело, — передусім для своєї власниці. Емма Вотсон, з її відвертими фото й живим свідченням, що фемінізм і сексуальність цілком собі синоніми, стала однією з носійок цієї поки ще феміністичної істини — дарувати собі насолоду така ж норма, як їсти й спати. Реклама сайту https://www.omgyes.com, що злетіла з її губ, напевне обвалила доступ до нього з перших хвилин трансляції інтерв’ю. За 40 доларів можна дізнатися й навіть спробувати за допомогою інтерактивних відео, як саме можна торкатися клітора й навколо нього (бо не клітором єдиним), які точки дарують приємність різним жінкам (наприклад, натиснення на зону трохи вище від великих статевих губ).

Хтось любить інтенсивні рухи пальцем вгору-вниз від лобка до вагіни, хтось м’які кругові рухи навколо капюшона клітора. Душ можна використовувати з насадкою і без, регулюючи інтенсивність і тривалість — адже не обов’язково закінчити за хвилину? До речі, кругові рухи — одна з найпопулярніших технік, пучкою одного пальця можна кружляти навколо клітора, а можна вибрати будь-який інший радіус, захоплюючи малі й великі губи. Щоразу відчуття можуть бути різними — о так, можна дізнатися, що буває і по-іншому, а нейрони в голові — завжди за нові рішення. Здається, підписка на omgyes — чудовий подарунок для будь-якої з моїх подруг.

Якщо використовувати мастурбацію як зняття стресу, замість снодійного і для підвищення власної цінності та значущості, як рекомендує Сейді Елісон, авторка гіда із самозадоволення для жінок Tickle Your Fancy, можна дізнатися, як чуттєвість тіла змінюється згодом, — і відкрити нові зони насолоди. І якщо вчора оргазм був досяжний тільки на самоті й тільки за допомогою розпилювача від душу, то вже завтра можна вмирати від насолоди, передчуваючи масаж мочок вух. Відкривати в собі ерогенні зони можна все життя, спасибі гормональним змінам, спорту та експериментам з чуттєвістю, які допомагають зі згустку нервів ставати концентрованим бажанням.

А те, що мастурбація корисна для здоров’я, у 2020 підтвердив і Департамент охорони здоров’я міста Нью-Йорка: він випустив інструкцію з безпечного сексу під час пандемії. "Мастурбація не поширить COVID-19, особливо якщо ви миєте руки (і секс-іграшки) з милом і водою впродовж щонайменше 20 секунд до і після сексу", — ішлося в ньому. Крім іншого, мастурбація допомагає зменшити стрес і напругу, поліпшити якість сну, а отже може бути потужним інструментом подолання труднощів у ці складні часи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.