До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети і правила зимового догляду за волоссям

Стиліст, колорист і перукар Наталія Юрчак, засновниця Nataliia Yurchak Beauty School, розповіла, чому волосся взимку електризується, і як з цим боротися.​

Gucci

Заходиш вранці на роботі в ліфт, знімаєш шапку або капюшон, дивишся в дзеркало, – а там страшне: ранкова укладка утворює навколо голови божевільний німб. "Це одна з найпоширеніших проблем з зачіскою в холодну пору року, – каже Наталя Юрчак. – Волосся електризується. По-перше, від контрасту температур, коли вулиця чергується з нагрітим приміщенням. По-друге, від різного рівня вологості: на вулиці сиро, а в приміщенні повітря пересушене через опалення. Гідроліпідний прошарок волосся стає тоншим, а його заряд – негативним. "Мінус" відштовхується від "мінуса", і виникає хаос на голові".

Ralph Lauren

Moschino

Щоб впоратися з проблемою, потрібні дієві живильні бальзами, кондиціонери, двофазні спреї, олії, сироватки, маски. Часто на їхніх упаковках малюють сніжинку. Якщо сніжинки немає, доведеться читати склад, – пояснює Юрчак.

З масками просто: доречні всі, в яких є олії: арганова, оливкова, маракуї, жожоба. Якщо для літа вони здаються важкуватими, то в холодну пору року – суперефективні. Важливо: звичайні олії для кінчиків не вирішують глобальної проблеми сухості і електризованих пасм.

Щоб ущільнити гідроліпідний шар волосся і створити йому природний захист, потрібні засоби з силіконом. Вони оточують кожну волосинку і створюють для неї свого роду захисний футляр. Так волосся стає щільним і стійким до холоду. "Сучасні силікони, – розповідає Наталя, – навіть ті, що включені до складу побутових (не професійних) засобів, – безпечні та ефективні". Вони позначені у складі як Dimethicone (та інші з закінченням -cone), Dimethiconol, Dimethiconum, Polysiloxane.

Gucci

"Не слід думати, що знадобляться нелюдські зусилля, щоб змити силікон з волосся. З ним впорається будь-який шампунь. Адже силікон – це не продукт нафтопереробки, як помилково думають багато людей, а кремнієва органіка, як пісок, скло, тільки з синтетичними добавками".

Особливу увагу стиліст радить звернути на незмивні засоби – креми і сироватки, в складі яких є гідролізований кератин – споріднений з волоссям білок. Він наситить його необхідними амінокислотами, ущільнить і відживить.

"Треба пам'ятати, – додає Наталя, – що волоссю небезпечно мерзнути. При морозі пасма біля обличчя зігріваються диханням і можуть покритися інеєм, перетворитися на бурульки. Таке волосся потім зламається. Тому його треба ховати – в шарф, капюшон або шапку".

See by Chloe

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.