До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: молекулярне відбілювання зубів

Promotion

Відбілити зуби – важливий пункт списку б’юті-бажань. Втілити його у життя часто заважають популярні міфи про підвищену чутливість та зіпсовану емаль. Менеджер digital -проектів VogueUAМарія Жданова вирушила протестувати систему молекулярного відбілювання до клініки цифрової стоматології TEFI , аби їх розвінчати.

Реклама

<b>Стоматолог 2</b>

Підлогові свічки, білий мармур та дерево, приємний запах зі східними нотами. "Невже це стоматологія", – перша думка, ніби потрапила до СПА-салону, а не медичного закладу. Адміністратор Наталія розповідає, що подібна атмосфера – частина концепції клініки, до якої входять з задоволенням. Заповнюю анкету зі стандартними питаннями про алергії та знайомлюсь з лікарем. Христина Тимофєєва запевняє, що процедура проходить безболісно, але є доволі агресивною. Тому необхідно підготувати емаль, зволожити і наситити мікроелементами, аби звести до мінімуму негативний вплив. На це й будуть спрямовані наступні дії.

Після відбілювання показана підтримуюча терапія: відновлення тканини зуба та поповнення органічних компонентів емалі

Відбілювання відбувається на молекулярному рівні, тому підвищити білизну можна лиш у "живих" зубів. На вініри та керамічні коронки така техніка не подіє. Карієс є основним стоп-сигналом для відбілювання, оскільки після процедури може розвиватися активніше. Пацієнтам рекомендують спершу встановити всі пломби і відбілювати вже здорові зуби. Цікаво, що жовтуватий природний відтінок ліпше всього піддається відбілюванню, а ось сіруватий, синій, чи з рожевим відтінком – практично ні.

Переконавшись, що протипоказань нема, розпочинаємо перший етап – пілінг зубів, що омолоджує. На противагу звичайній стоматологічній "чистці", це м’яке очищення, і його завдання – відновити емаль і наситити її мікроелементами. Все, що відбувається, дійсно нагадує СПА-процедуру: губи зволожують, надягають спеціальну захисну систему, зуби чистять, полірують, покривають захисним гелем. Щоби процедура була ще більш комфортною, мені надягають навушники і пропонують обрати фільм, чи послухати музику. Весь зубний релакс триває хвилин 30. Далі лікар береться до виготовлення силіконової капи – вона знадобиться на наступному етапі.

<b>стоматолог</b>

Як і за інших косметичних процедур, 50% успіху залежить від пацієнта

Спеціалісти клініки видають мені набір професійних засобів для домашнього догляду: ополіскувач з маслом чайного дерева, пасту для чутливих ясен та дуже смачний полуничний гель. Протягом тижня – до наступного сеансу – двічі на день наношу ці засоби після використання зубної пасти та нитки.

Рівно за сім днів мене знову радо зустрічають в TEFL. Якщо вперше проходити процедуру в навушниках було дуже незвично, ба навіть дивно, то зараз сама прошу ввімкнути фільм. Друга частина "Міс Конгеніальність" – мій шлях до білосніжної усмішки триває. Лікарка оглядає зуби, очищує їх від нальоту і показує вже готові капи. Вони виготовлені з тонкого силікону і щільно прилягають до зубів, у майбутньому їх можна використовувати для домашнього відбілювання. А зараз через капу наносять засіб, покликаний зняти чутливість зубів та ясен.

Під час відбілювання використовується LED-освітлення. Невелика лампа, подібна до тієї, що використовується в солярії, активує імерсійний гель, а сам процес відбілювання відбувається всередині зуба. Таку процедуру можна сміливо назвати біоревіталізацією. Потужність ультрафіолету вдвічі менша, ніж за штучної засмаги, та запобіжні заходи досить серйозні.

Протипоказанням може стати фотохіміотерапія та прийом світлочутливих препаратів

У жовтих захисних окулярах проходжу три сеанси такої "засмаги" по 15 хвилин. На перервах лікар перевіряє захист ясен і повторно наносить гель. Перший сеанс проходить безболісно. Під час другого з’явився невеликий дискомфорт: ясна ніби ріже. Втретє довелося трохи потерпіти. Мене запевняють, що це відчуття минеться протягом 10 хвилин і за допомогою капи наносять заспокійливу маску. Зрештою мені не довелося пити знеболювальне чи вживати додаткових заходів, аби ліквідувати чутливість емалі. Навіть випивши склянку прохолодної води, я не помітила дискомфорту.

Останні хвилини в кріслі стоматолога; Сандра Буллок тільки почала здогадуватися про потенційних злочинців, а я вже згоряю від нетерплячки побачити свою нову усмішку. Заключний етап – інструкції з домашнього догляду. До зубних ритуалів додається регулярне носіння капи з кремом, який насичує емаль фтором та кальцієм. У ній можна спокійно спати, консистенція досить густа і випадково її проковтнути не вийде. Усі засоби мені видають у клініці. Також на мене чекає так звана "біла дієта". Від неї, на жаль, особливо не схуднеш, проте ряд улюблених продуктів необхідно виключити на два тижні. Оновлена емаль стає дуже сприйнятливою до фарбування, тому чай, кава, ягоди, кольорові соуси та чорний шоколад мені поки недоступні.

У TEFI кажуть, що ефект від процедури триває декілька років, і якщо в майбутньому регулярно чистити зуби після продуктів, що фарбують, і пити каву з молоком через соломинку, то можна радіти голлівудській усмішці три роки. Найважче – відмовитися від полуниці на два тижні, думаю я, проте побачивши в дзеркалі помітно біліші зуби, розумію: воно того варте. На прощання лікарка Христина жартує, що відбілювання нагадує татуювання: зробив одного разу – й не можеш спинитися. За повторних візитів пацієнтам хочеться посилити ефект ще хоча би на кілька відтінків. За півроку мене чекають на плановий огляд та кольорокорекцію, хоча я би з радістю повернулася сюди й раніше. Ні, не фільм додивитися, а за високим рівнем сервісу та дійсно вражаючим результатом.

Клініка цифрової стоматології TEFI

Читайте також:

Стоматология будущего: что умеют делать украинские врачи

Как отрастить волосы: личный опыт

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.