До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Мадонна змінює б'юті-світ

Мадонна, яка впевнено носить титул поп-королеви майже сорок років, святкує свій 60-річний ювілей. Vogue.ua згадує, як співачка змінювала б'юті-індустрію, ставлення до власного тіла і погляд на красу.

Реклама

Мадонна – перша співачка в історії, яка зухвало зазіхнула на моральні підвалини: поєднала в своєму образі відкриту сексуальність, непорочність і феміністські настрої. Американка з італійським та французьким корінням, найуспішніша співачка за всю історію сучасної культури, що страждала в дитинстві від невпевненості в собі, боялася відкритого простору і думала піти в монастир. C тих пір багато що змінилося.

Власний бренд косметики

2014 року Мадонна представила свою антивікову косметичну лінію для догляду за шкірою MDNA Skin. До недавнього часу вона була доступна тільки в Японії, Південній Кореї та Китаї. Тепер бренд представлений в США, в тому числі, на сайті Barneys. У лінію увійшла маска для обличчя на основі глини з металевими частинками та індукційний прилад з магнітом, який притягує до себе частинки заліза разом із залишками маски. Після того як маска викликала бум в Азії, схожий продукт запустили багато брендів, включно з Payot.

На підтримку новинок, створених у співпраці з японським косметичним гігантом MTG, виконавиця знялася в провокаційній рекламній кампанії. Зйомку стилізувала Аріанна Філіпс, зачіски – авторства Енді Лекомпта, а макіяж – Аарон Сміт Хенріксон.

​Руки

Співачка багато років займається аштанга-йогою. Її плечі – притча во язиціх. Рельєфні, витончені, накачані – мрія і life goal дівчат, навіть трішки захоплених фітнесом.

2008. Мадонна виступає на стадіоні Уемблі. 50-річна співачка в приголомшливій формі: біцепси, прес, задня поверхня стегна

Кисті рук співачки – теж у фокусі уваги. Вважають, що саме Мадонна першою популяризувала ін'єкції омолоджуючих препаратів в тонку шкіру рук. Уколи краси (в їх складі – гіалуронова кислота, яка відновлює шкіру, насичує вологою, блокує вільні радикали) підсилюють обмін речовин в клітинах, допомагають налагодити виробництво колагену, і шкіра стає більш щільною, а пігментація світлішає.

Уколи краси

Революціонерка Мадж стала першою з знаменитостей, хто перестав списувати на відпочинок і сон свої зміни в зовнішності. У кліпі Hollywood співачка підставляє обличчя під голку (з 1:45).

Обличчя-подушка

Захоплення співачки б'юті-ін'єкціями кілька років тому не обговорював тільки ледачий. У якийсь момент Мадж захопилася – і перетворила своє обличчя в подушку. Резонанс був неабиякий: на конференції Асоціації пластичних хірургів Британії 2011 року її обличчя було головним кейсом. Прихильниця ін'єкцій гіалуроновою кислотою і колагеною, Мадонна була клієнткою доктора Брандта, який перетворив ін'єкції в повноцінну альтернативу хірургії, а 2015 року наклав на себе руки.

Мадонна 2013 року
Грілзи

2013 року Мадонна поставила грілзи – ювелірні аплікації на зуби. До неї приєдналися Ріанна і Леді Гага. Тренд підхопили Кеті Перрі, Бейонсе, Майлі Сайрус і Кім Кардаш'ян. Золоті решітки для зубів з'явилися в кінці 1980-х і до 2013 були привілеєм хіп-хоперів.

Особистий візажист

Візажиста Мадонни звуть Джина Брук. Вона працює зі співачкою на зйомках і в турне. Між виступами Мадж змінює вбрання і образи, а Джина за дві хвилини переклеює накладні вії, змінює помаду і так далі. І все це вона робить так, щоб не перешкодити працювати стилісту по зачісках та костюмеру. Джина працює з налобним ліхтариком, як у шахтарів, і зі збільшувальним склом. Зате образи Мадонни на концертах можна запросто знімати великим планом.

Мадонна на концерті 2013 року
Б'юті-експропріації

Мадонна довгий час надихалася образом Мерилін Монро. Так, не тільки платинові кучері, а й рожева сукня, в якій вона знімалася в кліпі Material Girl (якраз тоді і відбулося знайомство з Шоном Пенном), було натхненне образом Мерилін Монро з фільму "Джентльмени надають перевагу блондинкам". До речі, Мадж була так переконливою в ролі платинової блондинки, що в якийсь момент Кім Кардаш'ян надихнулася образом самої Мадонни.

1986. Мадонна натхненна Мерилін Монро

1994-го Мадж (а, точніше, її візажист Лора Мерсьє) під час роботи над кліпом Take A Bow надихалася образом Ави Гарднер. Тоді придумали ретро-образ з обличчям, прикритим сіткою.

Демонстрація сексуальності

У 1990-х Мадонна викликала фурор своїм корсетом з чашечками у вигляді конусів авторства Жан-Поля Готьє.

Це була не остання витівка співачки, натхненна творчістю дизайнера. 1992 року вона з'явилася на amFAR у вбранні, що повністю оголювало груди.

Мадонна і Готьє, 1992

На бал Інституту костюма 2016 року Мадж з'явилася в супроводі Рікардо Тіші – і в костюмі, що оголював її попу і груди.

Витівки з сексуальним підтекстом – улюблений прийом співачки. Вона цілувалася на сцені з Брітні Спірс, Дрейком, Крістіною Агілерою – і танцюристами з власного балету.

<b>сексуальные выходки мадонны</b>

Скандальний кадр з Instagram-акаунту Мадонни, де вона позує оголеною з сумкою Louis Vuitton.

Спорт

2010 року відкрила мережу власних фітнес-клубів, названих на честь альбому Hard Candy.

У свої 60 Мадонна перебуває в чудовій фізичній формі. 2013 року журнал Psychology Today опублікував думку нейропсихологов, які визнали багатогодинні тренування співачки одним із секретів тривалості і успіху її кар'єри. Мадонна обожнює не тільки силову йогу, але і біг, плавання, велоспорт, пілатес і верхову їзду.
Мадонна з тренером на пробіжці в Лос-Анджелесі

10 років тому, коли Мадонні було 50, і вона ще була в шлюбі з Гаєм Річі, він говорив, що тіло його дружини – як у юної олімпійської спортсменки. Судячи з усього, він не грішив проти істини: в січні 2017 співачці довелося через суд доводити, що вона у блискучій формі, – це дало їй змогу усиновити дитину незважаючи на вікові рамки для усиновлення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.